Η Κυκλική Οικονομία ως Πραγματικό Μέτρο Στήριξης κατά της Ακρίβειας

Σύμφωνα με τον ορισμό που μας δίνει το Υπουργείο Ενέργειας η Κυκλική Οικονομία είναι ένα «Πράσινο Μοντέλο Ανάπτυξης» και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο του νέου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με λιγότερους και πιο «πράσινους πόρους», δηλαδή με ελαχιστοποίηση ή και μηδενισμό των αποβλήτων σε όλα τα στάδια παραγωγής, αλλά και μετά το τέλος του κύκλου ζωής των προϊόντων. Επιδιώκει και ενθαρρύνει την χρήση δευτερογενών υλικών και αποβλήτων ως παραγωγικών πόρων και χρήσιμων υλικών, προσδίδοντας τη διάσταση της βιωσιμότητας στο παραγωγικό μοντέλο.

Κάποια οφέλη επιγραμματικά της Κυκλικής Οικονομίας σε ένα Δήμο είναι:

• Τόνωση της οικονομίας

• Μείωση εξάρτησης από τις πρώτες ύλες

• Προστασία του περιβάλλοντος

Στην σημερινή χρονική περίοδο που οι δημότες κάθε δήμου μαστίζονται από την ακρίβεια των καθημερινών καταναλωτικών προϊόντων πρώτης ανάγκης, πόσο μάλλον σε ένα μεγάλο δήμο όπως είναι η Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντης που η ακρίβεια είναι δυσβάσταχτη για το σύνολο των δημοτών της, η χρήση «Πράσινων Μοντέλων Ανάπτυξης», όπως είναι η Κυκλική Οικονομία αποτελεί την εύκολη και δυναμική λύση για τον κάθε ένα από εμάς ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Η ακρίβεια αν και ένα οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο με επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών σε οικουμενικό επίπεδο όλης της Ελλάδας είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αναχαιτισθεί, δεν μπορούμε να αφήσουμε την επίλυση ή καλύτερα τα μέτρα στήριξης από την όποια κυβέρνηση αλλά μέσα από τις Δημοτικές Αρχές και με την συμμαχία με τους ενεργούς πολίτες, κοινωνικούς φορείς και επιχειρήσεις με οικολογική – κοινωνική συνείδηση η Κυκλική Οικονομία σίγουρα μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα κατά της ακρίβειας.

Είναι χρέος του κάθε ενεργού πολίτη να επενδύει στην Κυκλική Οικονομία για να Σπαταλούμε Λιγότερο, να Αναπτύσσουμε Περισσότερο και να Προωθούμε στην Καινοτομία. Η εκλογή της Νέας Δημοτικής Αρχής και πιο συγκεκριμένα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ <<Η ΖΩΗ ΜΑΣ>> με Δήμαρχο τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ θα προσδώσει σε όλους μας μια προσβάσιμη, δίκαιη, οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη με την συντήρηση αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υπάρχοντών χώρων – μηχανών ανακύκλωσης αλλά και στην εισαγωγή νέων σημείων, χώρων – μηχανών ανακύκλωσης για την βέλτιστη χρήση της Κυκλικής Οικονομίας από όλους του πολίτες του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντης. Η Κυκλική Οικονομία αποτελεί όντως το Πραγματικό Μέτρο Στήριξης κατά της Ακρίβειας αλλά σηματοδοτεί και ένα νέο προοδευτικό τρόπο που θα γίνει Η ΖΩΗ ΜΑΣ.