Ναι Στις Βάσεις Της Ελπίδας Για Την Ορθή Διαχείριση Των Δεδομένων Του Δήμου

Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε μια επιστολή με θέμα <<ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ>> , κατόπιν της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων των αιρετών εκπροσώπων των τότε ‘‘νέων’’ δημοτικών και περιφερειακών αρχών που αναδείχθηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, και για την πληρέστερη ενημέρωσή της Υπηρεσίας του ΥΠ.ΕΣ. ως προς τον πραγματικό βαθμό ενεργούς συμμετοχής των ΟΤΑ της χώρας στις διάφορες μορφές διεθνών συνεργασιών. Αυτή η επιστολή σηματοδοτούσε μια νέα βελτιωμένη και σύγχρονη δημοτική / περιφερειακή διοίκηση που θα είχε το αποτέλεσμα να ενταχθεί το κάθε στέλεχος των δημοτικών / περιφερειακών αρχών στην άμεση πρόσβαση, ανάλυση και επεξεργασία σε δεδομένα προς καταχώρηση στη νεοσύστατη Βάση Δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ. που αφορούν τις Διεθνείς Συνεργασίες του κάθε Δήμου ή της κάθε Περιφέρειας με φορείς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον ορισμό που μας δίνεται, από την εταιρεία MICROSOFT, μια Βάση Δεδομένων είναι ένα εργαλείο για τη συλλογή και την οργάνωση πληροφοριών. Οι Βάσεις Δεδομένων μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με άτομα, προϊόντα, παραγγελίες ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή, με απλά λόγια μια ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων είναι ένα κοντέινερ αντικειμένων.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το θέμα της διαχείρισης των βάσεων αυτών. Ο Διαχειριστής Βάσης Δεδομένων (ΔΒΔ), σύμφωνα με το website edujob.gr ασχολείται με την απόδοση, αρτιότητα και ασφάλεια μιας Βάσης Δεδομένων. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ασχολείται και με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τα προβλήματα λειτουργίας της. Μερικά από τα καθήκοντά του είναι ο έλεγχος των αδειών πρόσβασης, η διαμόρφωση, διαχείριση και ο έλεγχος σχεδίων για ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων, η συχνή επικοινωνία με τους τεχνικούς και άλλους τεχνίτες, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά κτλ. Μεταξύ των δεξιοτήτων που χρειάζεται να έχει ένας ΔΒΔ είναι η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων, η άριστη γνώση συστημάτων Η/Υ, η οργανωτικότητα κτλ.

Στην Νέα Δημοτική Αρχή χρειάζονται άτομα με γνώσεις στο αντικείμενο αυτό που θα εργαστούν μαζί κάτω από την καθοδήγηση ενός εκλεγμένου στελέχους του Δήμου που θα μπορεί να συνδέσει τις υπηρεσίες του Δήμου ανάλογα με τις ανάγκες των Δημοτών. Η προσφορά μου σου Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη μέσα από την εκλογή μου θα είναι: <<Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ>>. Στις Βάσεις Δεδομένων έχω εμπειρία μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Όλοι εμείς που θέλουμε ένα ενημερωμένο από πλευράς δεδομένων Δήμο για να οδηγηθούμε σε μια Έξυπνη Πόλη, δίνουμε τη μάχη ενωμένοι με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών <<Η ΖΩΗ ΜΑΣ>> τον Κύριο ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ και όλοι μας φωνάζουμε δυνατά:

• ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

• ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

• ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ