ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Οι μεγάλες θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή του έτους λόγω της κλιματικής αλλαγής , χτυπά των κώδωνα του κινδύνου της  ανομβρίας και της λειψυδρίας φαινόμενα αισθητά όχι μόνο στην Χώρα μας αλλά και σ΄ όλες τις Χώρες του Κόσμου.

Το νερό το πιο πολύτιμο αγαθό, σύμβολο ελευθερίας, εξαγνισμού της ψυχής , της ομορφιάς και των επιθυμιών, τείνει προς εξαφάνιση αν δεν γίνει σωστή διαχείριση   και επίβλεψη των υδάτινων πόρων από τους αρμόδιους φορείς της Κοινωνίας μας.

Ανά περιφέρεια η ποιότητα του νερού διαφέρει και ας μη ξεχνάμε ότι είναι υψίστης σημασίας καθώς έχει άμεση σχέση με την υγεία των πολιτών που διαμένουν σε κάθε δημοτική αρχή ή σε κάθε περιφερειακή ενότητα, για αυτό ο συνεχής και ποιοτικός έλεγχος των υδάτων από τους αρμοδίους φορείς τις εκάστοτε Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, προχώρησε σε μια Ευρωπαϊκή  Πράσινη Συμφωνία  που διασφαλίζει τους υδάτινους πόρους μέσα από σεβασμό και αρμονική συνεργασία των Κοινοτήτων.

Κλείνοντας την αναφορά μου για την Παγκόσμια Ημέρα Του Νερού προσθέτω την ρήση κατά το Θαλή το Μιλήσιο, έναν από τους Επτά Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας, <<Αρχήν των πάντων απεφήνατο το ύδωρ>>, δηλαδή όλα προέρχονται από το νερό.