Πρόνοια Για Τα Φιλοζωικά Πάρκα Του Δήμου Μας

Με αφορμή την καθημερινή προσπάθεια δύο γυναικών στην γειτονιά μου, να ταΐσουν καθημερινά τις αδέσποτες γάτες προσφέροντας ειδική τροφή και δροσερό νεράκι αναρωτιέμαι πόσες ή πόσοι Συμπολίτες μας όπως αυτές τις Κυρίες έχουν την εν συναίσθηση να φροντίζουν αδέσποτα ζώα ιδιαίτερα σε δύσκολες κλιματικές περιόδους ενός καύσωνα ή ενός παγετού.

Ο Δήμος μου έχει δημιουργήσει 7 Πάρκα Δεσποζόμενων Ζώων όμως δεν υπάρχει καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Ένα καταφύγιο υπάρχει κι αυτό φιλοξενεί αδέσποτα δύο δήμων. Η προσπάθεια που κάνει το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου είναι μεγάλη. Όμως το κόστος φροντίδας ενός αδέσποτου ζώου σε τροφή, φάρμακα, εμβολιασμοί και θεραπείες σε περίπτωση που νοσούν είναι τεράστια και στον προϋπολογισμό των Δήμων η δαπάνη χρηματοδότησή τους δεν τους καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες τους.

Ο Δήμος μας με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘Η ΖΩΗ ΜΑΣ’ και με Δήμαρχο τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ θα εργαστούμε όλοι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο τις Φιλότιμες Εθελοντικές Προσπάθειες Των Φιλοζωικών Σωματείων μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση των Πολιτών μας. Να γίνεται καταγραφή των αναγκαίων εξόδων τους, ώστε να προβλέπονται οι δαπάνες στον τρέχοντα προϋπολογισμό και να χρηματοδοτούνται άμεσα για να μπορούν να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Στα πάρκα τον δεσποζόμενων ήδη πάρκων να τοποθετηθούν μικρά σπιτάκια ώστε να μπορούν τα αδέσποτα ζώα να βρίσκουν καταφύγιο.