Σχολαστικός Έλεγχος Των Ήδη Υπαρχουσών Αντιπλημμυρικών Έργων

Στις 2 Νοεμβρίου του 1977 και σε διάρκεια μιας και μισής ώρας , καταγράφηκε η μεγαλύτερη Θεομηνία όλων των εποχών για τα χρονικά δεδομένα της Χώρας μας. Μια έντονη βροχόπτωση που έπληξε τις περιοχές του Πειραιά και ιδιαίτερα της Νίκαιας και του Αγίου Ιωάννου Ρέντη προκάλεσε εκτός από ζημιές και μεγάλη οδύνη λόγω της ανθρώπινης απώλειας. Εκείνη την ημέρα 35 συμπολίτες μας καταγράφηκαν ότι έχασαν την ζωή τους από τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν από το Όρος Αιγάλεω.

Ο λόγος που συνέβη το γεγονός αυτό ήταν ότι δεν υπήρχε αποχετευτικό σύστημα και αγωγός συγκέντρωσης όμβριων υδάτων στις περιοχές της Νίκαιας και του Αγ. Ι. Ρέντη με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά από το όρος Αιγάλεω να μην βρίσκουν διέξοδο προς την θάλασσα και να υπερχειλίσει ο Κηφισός ποταμός.

Σήμερα μετά από 46 χρόνια και παρακολουθώντας με αγωνία τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν εξ ΄αιτίας της Κλιματικής Αλλαγής και της αδυναμίας του Κρατικού Μηχανισμού να ανταποκριθεί σε όλο αυτό που συμβαίνει , είναι ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Νέα Δημοτική Αρχή να εντοπίσει τις αδυναμίες και να θωρακίσει την περιοχή τους με έργα υποδομής.

Η εκλογή μου στην Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 μέσα από την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ <<Η ΖΩΗ ΜΑΣ>> με Δήμαρχο τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ θα ζητήσω να γίνει:

  • Σχολαστικός έλεγχος των ήδη υπαρχουσών Αντιπλημμυρικών Έργων.
  • Να υπάρχει σωστή Μελέτη και εκτέλεση Έργων συγκράτησης εδαφών.
  • Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός των Κοιτών των Ρεμάτων.
  • Την περίοδο έντονων βροχοπτώσεων να γίνεται άμεση η αποκομιδή των σκουπιδιών.
  • Εκπαίδευση Πολιτών όλων των ηλικιών με σκοπό να προστατευτούν και να μπορούν να προσφέρουν την βοήθειά τους στις ευπαθείς ομάδες.